Selvom SUPPLY CHA!NGE Consortium tror på styrken af forbrugernes valg og samarbejder med erhvervslivet interessenter for at lobbye for ændringer i detailsektoren, skal problemer i den nuværende situation findes med hensyn til lovgivning.

I 2015 har SUPPLY CHA!NGEs kampagne fokuseret på kæmper unfair handelspraksis (UTPs), både på europæisk og nationalt plan. Debatten om urimelig handelspraksis er først blevet berørt af en meddelelse fra Kommissionen ved navn: "En bedre fungerende fødevareforsyningskæde i Europa". I den fortsatte debat havde brancheforeningerne udviklet en frivillig mekanisme på basis af eksempler på bedste praksis. Som et resultat af denne forpligtelse blev Supply Chain Initiative (SCI) lanceret i 2013. Dette initiativ vil blive revideret i første kvartal af 2016. Indenfor rammerne af denne revision, vil vi engagere os i lobbyarbejde med Europa-Kommissionens beslutning om forslagene fra Chain Initiative Supply. Selvom Supply Chain Initiativet har haft succes med at samle en lang række virksomheder til at melde sig til det frivilligt register, er SCI resultatindikatorerne er langt fra tilfredsstillende.

SUPPLY CHA!NGEs kampagne vil kritisk følge op på processen indledt af Supply Chain Initiative. Vi mener, at der er brug for at involvere en uafhængig myndighed, for at denne proces at have en reel indvirkning på livet for arbejdstagerne og miljøødelæggelsen langs globale detailforsyningskæder.

 I 2016 og fremover vil lovgivningen om EU Business and Human Rights (EU BHR) og Corporate Transparency (CT) være store emner. Klik her for opdateret information om vores politiske indsats på den internationale version af denne webside.