Ananasjuice

Thailand er en stor producent af ananas på verdensplan, der producerer hovedsageligt dåse ananas og ananassaft til det europæiske marked. Thailands ananasindustri har været mistænkt for alvorlige krænkelser af grundlæggende menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder. Migrantarbejdere hovedsagelig fra Myanmar, har rapporteret om konfiskerede arbejdstilladelser og pas og betaling af betydelige rekrutteringsgebyrer til arbejdskraft entreprenører og mæglere. Der har været rapporter om fabrikkens mæglere truende og slog arbejdere samt at trak ulovlige fradrag i arbejdernes lønninger.

Thailands ananasindustri har rejst betydelig international opmærksomhed også på grund af foranstaltninger truffet af en virksomhed, Natural Fruit. Det Thailandske selskab Natural Fruit har sagsøgt en menneskerettighedsaktivist, Andy Hall, efter han'udførte interviews med arbejdere til en rapport Finnwatch offentliggjort i 2012.

Hall forskningsresultater rapporterer om alvorlige  overgreb på  arbejdernes rettigheder på Natural Fruit fabrikken. Hall skal i retten for ærekrænkelse og overtrædelse i henhold til lov Computerforbrydelser. De internationale protester er øget med  krav om, at anklagerne mod Hall skal droppes-

Mere information om retssag mod Andy Hall:
https://andyjhall.wordpress.com

Klik her for at læse Finnwatch rapport om Thailands ananas industrien (engelsk)