Palmeolie

Malaysias palmeolie industri har veldokumenterede, alvorlige problemer med misbrug af migrantarbejdere, herunder udbredt tvangsarbejde og menneskehandel. Over 80 procent af arbejderne på palmeolieplantager er migrantarbejdere fra lande som Indonesien, Bangladesh og Nepal.

I 2014 gav det amerikanske udenrigsministeriums årlige menneskehandels rapport Malaysia den lavest mulige rating, hvilket betyder den malaysiske regering "ikke fuldt ud opfylder de minimumsstandarder (at stoppe menneskehandel) og ikke udfører en betydelig indsats for at stoppe det." På trods af udenrigsministeriets nylige kontroversielle beslutning om at opgradere Malaysia til Tier 2 Watch List, der er bred enighed blandt eksperter i menneskehandel,fortsætter misbruget med uformindsket styrke, og regeringen har undladt at tage meningsfulde skridt til at løse sit alvorlige problem med menneskehandel.

I 2014 udgav Finnwatch en rapport om alvorlige arbejdskraftkrænkelser i RSPO certificerede plantagr i Malaysia. Ifølge rapporten betalte IOI Group, et stort malaysisk palmeolieselskab, løn der var lavere end den lovbestemte mindsteløn, konfiskerede sine arbejdstagers pas og

havde begrænset foreningsfriheden. En stor del af IOI koncernens plantagearbejdere kunne ikke forstå deres ansættelseskontrakt, der blev skrevet på et fremmedsprog.

Klik her for at læse rapporten.