Poslovni forum nazvan „Promjena ponude u dobavnim lancima europske trgovine hranom” održao se 23. i 24.10.2015. na izložbi HOST, službenom partnerskom događaju međunarodne izložbe EXPO koja se u 2015. godini održavala u Milanu. Događaj je financijski podržala Europska unija u sklopu Europske godine za razvoj. Pokretanjem suradničkog dijaloga između relevantnih dionika forum je imao za cilj izgraditi i promovirati strategije za uspostavljanje održivijeg dobavnog lanca proizvoda označenih vlastitim (dućanskim) robnim markama kroz dijeljenje znanja i pozitivnih iskustava, uspostavljanje saveza i mreža, kao i kroz rasprave o prihvatljvijim poslovnim rješenjima.

Forum je ugostio osamdesetak sudionika iz cijele Europe (i šire) uključujući predstavnike maloprodajne industrije, civilnog društva, dobavljače, kreatore javnih politika i potrošače koji su, svaki iz svoje perspektive, govorili o mogućnostima za uspostavljanje održivijeg i pravednijeg dobavnog lanca za supermarkete. Uvodničari i drugi govornici na okruglom stolu dali su pregled problema i mogućih rješenja za razne faze dobavnog lanca, što je rezultiralo živom raspravom među sudionicima. Prisustvo sudionika iz Latinska Amerike i Afrike naročito je doprinijelo ovoj plodonosnoj razmjeni ideja.

Nakon što su utvrđene najproblematičnije točke dobavnih lanaca prehrambenih proizvoda, sudionici su na interaktivnim radionicama raspravljali o konkretnim rješenjima i mogućnostima za pozitivnu promjenu.

Ukoliko želite znati više o događaju i temama koje su raspravljane na forumu pogledajte međunarodnu verziju ove web stranice na kojoj je poslovni forum u potpunosti dokumentiran.