Фотоконкурс „Визия за храната“

Ние всички имаме нашите любими храни, всички обичаме вкусната храна! Супермаркетите ни предлагат огромно разнообразие от собствени марки на изключително ниски цени. Това ли е рогът на изобилието за потребителите? Хората в развиващите се страни и в Европа, които отглеждат или пререботват нашата храна често са на ръба на оцеляването. Начинът, по който много храни се отглеждат или преработват разрушават нашата околна среда.

Докато нашата кампания изисква търговците на дребно да променят техните вериги на доставки, с нашия фотоконкурс ние попитахме потребителите за споделят своята визия за един по-добър свят и по-отговорна индустрия. Повече от 600 участника от цяла Европа се включиха в този конкурс.

Фотоизложбата „Визия за храната“ посети редица места в цяла Европа и продължава да пътува. Българските участници във фотоконкурса бяха повече от 100.

Фотоизложбата бе показана в редица места:

  • Ресторант Veggic в Пловдив бе първият, който приюти изложбата и интересът бе толкова голям, че вместо 1 седмица остана там цял месец.
  • Център за култура и дебат „Червената къща“ в София бе домакин на изложбата, като акцентът бе и по време на дебата за шоколада.
  • Следващата спирка бе ресторант „Багри“ в София.
  • Betahaus Център за споделено пространство
  • Читалището в с. Долни Воден, Лом

Предстоят още места, в които фотоизложбата ще бъде показана