Вие гласувате първи, а след това журито!

След като подадете вашите снимки чрез страницата "Участие", можете да изразите своята подкрепа за конкретни снимки в конкурса в раздел „Галерия“. Там ще бъдат представени снимки от цяла Европа. След изтичане на крайния срок за онлайн гласуване (31 юли), международното жури ще определи победителя измежду 20-те снимки, получили най-голяма онлайн подкрепа.

Горди сме да обявим членовете на нашето международно жури:

João Branco Жоао Бранко (Португалия)
Жоао е президент на Quercus - Португалската национална асоциация за опазване на природата. Той е учил горско стопанство и е започнал своята екологична дейност в началото на 1980. Жоао е създал Групата за природна фотография на Quercus.

Eva Francová Ева Францова (Чехия)
Ева е известна като шеф-готвачът от Svatoján, която вдъхнови хиляди хора чрез своя оригинален кулинарен блог, а сега и чрез своята наскоро публикувана готварска книга с вегетариански и вегански рецепти, вдъхновена от традиционната кухня на нашите баби с добавено щипка екзотика. Тя смята, че в храната има много повече от това, което се вижда с просто око и че ние трябва съзнателно да гледаме на нея по този начин. Да готвиш добре не означава само вкусно ястие за изяждане – нейните качества трябва да се усетят не само с езика, но и в цялото тяло, с мисъл и за Земята. Ева е също така и художник.

Grzegorz Łapanowski Гжегож Лапановски (Полша)
Гжегож е "полският Джейми Оливър" - добре известен готвач, който има страст към устойчивото развитие и здравословната храна. Той започва " School on the Fork " - образователен проект за добрата храна, насочен към училищата и детските градини.

Steven Vromman Стивън Вроман (Белгия)
Стивън е автор, активист и "човек със слабо въздействие върху околната среда" от Белгия. Той провежда експеримент със себе си, за да разбере дали е възможно да се живее добре като същевременно се зачитат ограниченията на нашата планета. Това означава драстично намаляване на и без това ниският му екологичен отпечатък. Например: той спира да използва самолети, става вегетарианец и започва да събира дъждовна вода за тоалетната. След еднагодина на този начин на живот със слабо въздействие върху околната среда, той осъзнава, че е възможно да се живее добър живот със зачитане на планетата, както и че той е по-евтин, по-здравословен и по-социален!

Klaus Werner-Lobo Клаус Вернер-Лобо (Австрия)
Клаус е автор, актьор, клоун и политик от Австрия. В своите книги (например "Черна книга на брандовете") той разкрива безскрупулните бизнес практики и нарушения на човешките права на международните компании. Клаус е сигурен, че всички ние можем да направим нещо срещу печалбарските интереси на корпорациите  ако се информираме и организираме, и ако се застъпим за по-справедливо бъдеще.