Üzleti fórum

A ‘SUPPLY CHA!NGE az európai élelmiszer láncokban’ című üzleti fórumra 2015. október 23-24-én került sor a milánói HOST kiállításon a Világkiállításhoz kapcsolódóan. A fórum a témában érintett szereplők között együttműködő párbeszédet kezdeményezett. Ennek célja az volt, hogy olyan stratégiákat alakítsanak ki, és népszerűsítsenek, amelyek az ellátási lánc mentén fentarthatóbb módon látják el a szupermarketeket saját márkás termékekkel. Ennek eszközei lehetnek a tudás és jó tapasztalatok megosztása, szövetségek és hálózatok kialakítása, valamint az elfogadható üzleti megoldások megvitatása.

A fórum kb. 80 résztvevőt látott vendégül Európa minden részéből, és azon túlról, akik a kiskereskedők, szállítók, szakpolitikusok, civilek és fogyasztók nézőpontját képviselték abban a kérdésben, hogy miként lehet fenntarthatóbbá és méltányosabbá változtatni az áruházláncok ellátási láncait. A vitafórum tagjai és az előadók alapos áttekintést adtak az ellátási láncok különböző szakaszaival kapcsolatos témákról és lehetőségekről, ami aztán a résztvevők között élénk vitákat váltott ki. A sokszínű és gyümölcsöző gondolatcserét a latin-amerikai és afrikai résztvevők szempontjai gazdagították.

A résztvevők, miután azonosították az élelmiszer ellátási láncok legfontosabb témáit, megvitatták a kritikus pontokat, interaktív műhelymunka során együttműködésen alapuló megoldásokat kerestek.

Ha többet szeretne tudni az eseményről, és az ott megvitatott témákról, kérjük keresse fel honlapunk nemzetközi változatát, ahol az Üzleti Fórum teljes dokumentációja megtalálható.