Gospodarski forum ‘Supply Cha!nge v evropskih prehranskih verigah’ je potekal 23. in 24. oktobra 2015 na sejmišču HOST Milano, uradnemu partnerju EXPA. Dogodek je bil podprt s strani Evropske unije v Evropskem letu za razvoj 2015. Z ustvarjanjem dialoga in deljenjem izkušenj ter znanja med ustreznimi deležniki je forum postavil temelje strategije za trajnostnejše oskrbovalne verige lastnih blagovnih znamk trgovskih verig. Dogodek je pospešil mreženje in debate o pravičnejših rešitvah v oskrbovalni verigi.

Gospodarskega foruma se je udeležilo 80 predstavnikov trgovcev na drobno, dobaviteljev, odločevalcev, civilne sfere in potrošnikov iz vse Evrope. Govorci so prispevali k celovitemu pregledu problemov in priložnosti na različnih nivojih oskrbovalne verige, kar je bila dobra podlaga za živahno razpravo med udeleženci. Vložki govorcev iz Južne Amerike in Afrike so prispevali k raznoliki in plodni izmenjavi idej.

Udeleženci so preko interaktivnih delavnic identificirali probleme v oskrbovalnih verigah in razpravljali o vzvodih in skupnih rešitvah.

Če želite izvedeti več o tematikah, o katerih se je razpravljalo na Gospodarskem forumu, kliknite na evropsko različico spletne strani, kjer je dogodek v celoti dokumentiran.