Eerst mag jij kiezen – en dan de jury-leden!

Nadat je jouw foto’s via de ‘Deelnemen’-pagina hebt ingediend, kun je je stem geven aan individuele bijdrage aan de wedstrijd in de Gallery. Foto’s uit heet Europe worden hier getoond. Als de deadline voor het online-stemmen is verstreken (15 september), kiest een internationale jury de winnaar uit de twintig foto’s die de meeste online stemmen kregen.

Met trots presenteren we de leden van de internationale jury: 

João Branco (Portugal)

João is de voorzitter van Quercus – de nationale Portugese vereniging voor natuurbehoud. Hij studeerde bosbouw en werd actief op het gebied van natuurbehoud in de vroege jaren ’80. João richtte de Natuurfotografengroep van Quercus op.


Grzegorz Łapanowski (Polen)

Grzegorz is ‘de Poolse Jamie Oliver’- een bekende chefkok die gepassioneerd is over duurzaamheid en gezond eten. Hij startte het project ‘School aan de vork’, een educatief project over eten dat zich richt op scholen en kinderdagverblijven. 


Steven Vromman (Belgium)

Steven is een Belgische auteur, activist en "low-impact-man". Hij voerde een experiment uit waarbij hij zelf uittestte of het mogelijk is om een goed leven te leiden met respect voor de grenzen van de aarde. Dit betekende dat zijn – toch al geringe – ecologische voetafdruk nóg lager werd: geen vliegreizen, vegatarisch eten en het verzamelen van regenwater voor het toilet. Na zijn low-impact jaar realiseerde hij zich dat leven binnen de grenzen die de aarde stelt mogelijk is en dat het goedkoper, gezonder en socialer is!


Klaus Werner-Lobo
(Austria)

Klaus is Oostenrijkse auteur, acteur, clown en politicus. In zijn boeken (o.a. Black Book on Brands) ontdekt hij gewetenloze bedrijfspraktijken en mensenrechtenschendingen door internationale bedrijven. Klaus is van mening dan we allemaal iets kunnen doen aan het winstoogmerk van bedrijven als we onszelf informeren en organiseren en staan voor een eerlijke toekomst.