Tu votezi prima dată - apoi juriul!

După ce ai depus pozele pe pagina de Înscriere, îți poți manifesta susținerea pentru contribuțiile individuale din competiție pe pagina Galerie. Fotografiile participante din toată Europa vor fi afișate. După expirarea termenului limită pentru votare (15 septembrie), juriul internațional va nominaliza câștigătorul, dintre cele 20 de fotografii care au acumulat cea mai mare susținere online.

Juriul este alcătuit din experți în fotografie și Fairtrade. 

În curând vom reveni cu informații referitoare la membrii juriului. 

Avem plăcerea de a anunța membrii panoului internațional de jurizare

João Branco (Portugalia)

João este președintele Quercus - Asociația națională din Portugalia pentru Protejarea Naturii. A studiat Silvicultura și a început ca activist pentru mediul înconjurător la începutul anilor 1980. João a înființat Grupul de Fotografie Quercus Nature.

 

Eva Francová (Republica Cehă)

Eva este cunoscută ca fiind unul dintre bucătarii-șef din Svatoján care a inspirat sute de oameni datorită blogului ei de rețete vegane și vegetariene, inspirate din bucătăria tradițională a bunicuțelor, cu un adaos exotic. Ea este de părere că mâncarea depășește dimensiunea vizuală și că trebuie să fim conștienți de acest lucru. A găti bine nu se rezumă doar la gust, ci la impactul asupra corpului, minții, dar și asupra Pământului. De asemenea, Eva este o artistă.Grzegorz Łapanowski (Polonia)

Grzegorz este ”Jamie Oliver al Poloniei” - un cunoscut bucătar-șef care este pasionat de mâncarea sănătoasă și sustenabilă. El a înființat ”School on the Fork”, un proiect educațional centrat pe predarea deprinderilor de alimentație sănătoase, care se desfășoară în școli și grădinițe.Steven Vromman (Belgia)

Steven este autor, activist și un ”om de impact” din Belgia. A efectuat un experiment propriu pentru a afla dacă este posibil să duci un stil de viață bun dacă respecți resursele limitate ale planetei. Acest lucru implica reducerea drastică a ceea ce noi numim amprenta ecologică (a lui fiind deja destul de mică). De exemplu: fără zboruri cu avionul, a devenit vegetarian și a început colectarea apei de ploaie pentru reutilizarea ei în salubrizare. După ce a finalizat un an de impact redus asupra mediului, a realizat că este posibil să duci o viață bună respectând planeta și că este mai ieftin, mai sănătos și mai social!

www.lowimpactman.beKlaus Werner-Lobo (Austria)

Klaus este autor, actor, clown și membru din forumul politic din Austria. În cărțile sale (ex: "Black Book on Brands") relevă afacerile și practicile fără scrupule și încălcările drepturilor omului de către companiile internaționale. Klaus este convins că noi toți putem produce o schimbare împotriva practicilor centrate pe interese și profit ale corporațiilor dacă ne organizăm și ridicăm gradul de conștientizare, pentru un viitor echitabil.Reet Aus (Estonia)

Reet Aus este cercetător în cadrul Academiei de Arte din Estonia. În lucrările sale ca designer de modă, colecțiile sale urmăresc principiile reciclării încă din anul 2002. Realizarea ei semnificativă este implementarea sistemului de reciclare în cadrul unuia dintre cei mai mari producători de textile din Bangladesh, în primele stadii de producție de masă, conservând astfel o cantitate semnificativă de apă și energie.